Om

Körupptakt på Hoburgen. Karin Eklundh drillar kören.

Studieresa 2009 i Spreewaldt Tyskland

Studieresa 2005 i Gifford Skottland

Kören firade 30 år helgen 17-18/10 2015. Samkväm på lördagkvällen med start i Domkyrkan, gycklarspel i Almedalen och middag på Lindgården. Söndagen bjöd på fullsatt kyrka och jubiléumskonsert!

Campanakören bildades i Melinska gården i Barlingbo 22 april 1985. Några av nuvarande korister har varit med ända från starten. 2015 firade kören 30 år. Under hösten hade vi jubiléumskonsert för att fira - Endre kyrka var fullsatt och kören fick stående ovationer. Nästa år - 2025 - fyller kören 40 år och det skall vi så klart fira! 


I kören finns både män och kvinnor, gamla och unga. Den är fyrstämmig med sopran, alt, tenor och bas. Vi har alla en sak gemensamt - vi älskar att sjunga! Körledare är Janne Ahlström.


Det hela drivs som en förening med styrelse och årsmöte. Andra viktiga roller i kören har programkommittén, nothanterare, stämledare och ordningsman.


Vi framträder i våra församlingskyrkor c:a varannan månad. I februari 2015 hade vi extra konsert tillsammans med Melinska kapellet i Roma kyrka - "Nicaraguanska bondemässan".  


Vartannat år inleds höstterminen med körupptakt. Då är det övernattning, teambuilding och sångpedagog som ger kören tips och trix. Vartannat år åker kören på studieresa och brukar då sjunga i ortens kyrka.